Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Az Örökség

július 7 @ 08:00 - 17:00

2800Ft

Valahol messze-Magyarországon, Seholsincs-országban egy hazalátogató orvos fokozatosan szembesül azokkal a dolgokkal, amikről az ott élők megegyezésesen hallgatnak vagy éppen tevőlegesen részt vesznek benne. Tétlen és cinikus szemlélőből kellene felelős cselekvővé válnia – kérdés, lehetséges-e ott erkölcsösen cselekedni, ahol már az Isten is hallgat.

Schwechtje Mihály:
Az örökség
(dráma egy részben)
Az Örökség Csoport előadása

Valahol messze-Magyarországon, Seholsincs-országban egy hazalátogató orvos fokozatosan szembesül azokkal a dolgokkal, amikről az ott élők megegyezésesen hallgatnak vagy éppen tevőlegesen részt vesznek benne. Tétlen és cinikus szemlélőből kellene felelős cselekvővé válnia – kérdés, lehetséges-e ott erkölcsösen cselekedni, ahol már az Isten is hallgat. Vagy csak annyi marad, hogy lekapcsoljuk a villanyt a fejünkben?

A székesfehérvári Örökség Csoport kifejezetten ennek a Schwechtje-darabnak a színrevitelére alakult meg két éve. A Covid miatt többször is megcsúszó próbafolyamat után 2021 októberében mutatta be az előadást. A produkció a fehérvári Paál István Fesztiválon elnyerte a fődíjat, valamint a legjobb férfi-alakítás díját és a női szereplő-különdíjat is.

Szereplők:
András – Somos Ákos
Péter – Somos Zoltán
Juló néni, Jusztina, drogos nő, titkárnő, gyámügyes – Cseh Katalin
Polgármester, rendőr, drogos férfi, lakó – Balogh Mihály
Sanyika – Czombál András
Közmunkás, Lilike – Orlik Noémi
Közmunkás – Torma Tamás
Rendező: Somos Ákos

Részletek

Dátum:
július 7
Időpont:
08:00 - 17:00
Összeg:
2800Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,

Helyszín

Északi Strand
Északi Strand
Velence, Fejér 2481 Magyarország
+ Google Térkép